Γενικές συμβουλές

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν να κλείσετε ώρα στο στούντιο είναι να αποφασίσετε τι ακριβώς θέλετε να πετύχετε με την ηχογράφηση σας. Θέλετε ένα ντέμο για την ευχαρίστηση σας? Ψάχνετε για συμφωνία δίσκου? Ηχογραφείτε κομμάτια για να βγουν είτε ανεξάρτητα ή μέσα από μία δισκογραφική εταιρία? Όποιες και να είναι οι προθέσεις σας, αν δεν κάνετε μία καλή ηχογράφηση δεν θα είστε ευχαριστημένος με το να έχετε χάσει τα σκληρά κερδισμένα λεφτά σας!

  • Να είστε ανοιχτοί σε προτάσεις από τον μηχανικό, ειδικά σχετικά με τον ήχο και τον τόνο - το πιο πιθανό είναι ότι ξέρουν πότε κάτι θα λειτουργήσει σαν μέρος ενός mix - και μπορεί να ακούν πραγματα που εσείς ή οι fans σας ίσως να μην προσέξουν! Ένα άλλο ζευγάρι αυτιά μπορεί πάντα να βοηθήσει δανείζοντας φρέσκια προοπτική.
  • Εμπιστευθείτε τον μηχανικό / παραγωγό! Είναι πολύ καλύτερα εκπαιδευμένοι να μιξάρουν το δίσκο σου από εσένα και είναι συνηθισμένοι στα συστήματα ελέγχου του στούντιο. Μην περιμένετε να κάνετε το κάθε mix σωστά την πρώτη φορά. Φέρτε σπίτι CD από τα mix σας και ακούστε τα σε όσο το δυνατόν περισσότερα συστήματα στέρεο - ειδικά σε μεσαίου κόστους στέρεο σπιτιού και στέρεο αυτοκινήτου. Αυτά είναι τα μέρη που οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να ακούσουν το CD σας. Πειραματιστείτε με διαφορετικές εντάσεις, αλλά να είστε σίγουροι να συμπεριλάβετε χαμηλές, απαλές εντάσεις επίσης. Κρατήστε σημειώσεις από τις παρατηρήσεις σας, και φέρτε τες μαζί σας στην επόμενη επαφή σας έτσι ώστε να μπορείτε να πειράξετε το mix. Ίσως να χρειαστεί να το επαναλάβετε αυτό 2 ή 3 φορές πριν καταλήξετε σε αυτό που θεωρείτε το τέλειο mix.
  • Μιλήστε με τον μηχανικό του στούντιο από πριν. Κάντε τους γνωστό τι είναι αυτό ακριβώς που ψάχνετε, και κάντε οποιεσδήποτε ερωτήσεις θεωρείτε σημαντικές. Ο μηχανικός δουλεύει για σας, όχι εναντίον σας. Προσπαθήστε να είστε εποικοδομητικοί και θετικοί, γιατί οποιαδήποτε αρνητικότητα θα κάνει μόνο κακό στο τελικό προϊόν και δεν θέλετε να συμβεί αυτό. Οι μηχανικοί συμμετέχουν στις ηχογραφήσεις με περηφάνια, σε κανέναν δεν αρέσει να έχει δυσαρεστημένους πελάτες!
  • Υπολογίστε πόσα χρήματα θέλετε να επενδύσετε στο πρόγραμμα. Μιλήστε με τον παραγωγό έτσι ώστε να έχετε την καλύτερη και πιο αποτελεσματική χρήση των χρημάτων και του χρόνου σας. Υπολογίστε πόσο χρόνο πιστεύετε ότι θα πάρει για να ολοκληρωθεί το σχέδιο. Οι περισσότεροι μουσικοί υποτιμούν το χρόνο που χρειάζεται για να ηχογραφήσουν το κομμάτι τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολύ άγχος και τελικά σε ένα υποδεέστερο προϊόν. Πάνω κάτω εξαρτάται από πράγματα όπως τις εμπειρίες ηχογράφησης του γκρουπ, το μουσικό στυλ και την πολυπλοκότητα, την επιμέλεια και τι είδος παραγωγής επιθυμούμε. Εμπιστευθείτε τον παραγωγό, μιλήστε ανοιχτά, παρουσιάστε του το budget από πριν, για να φτιάξετε το καλύτερο δυνατό πλάνο εργασίας.